Välj rätt sida

Flört eller förhållande

Det finns en mängd olika dejtingsidor, och många av dom är bra. Men hur kan man bestämma sig för vilken man ska välja för att bli medlem? Allt beror väldigt mycket på hur du är som person, och dina preferenser. Vi anser att alla de datingsidor som listas på denna web-plats är hederliga och bra, så detta kan vara ett utmärkt ställe att börja sin sökning på. Vissa är mer inriktade på dejting för personer som inte vill ha långsiktiga förhållanden, medan andra är precis tvärtom. Detta är så klart väldigt personligt, vad du själv är intresserad av. Men det finns några saker som vi tänker på för att utvärdera de olika tjänsterna inom nätdejting.

Design och användarvänlighet

Vissa dejtingsidor har väldigt många funktioner, men ser krångliga ut och blir därför svåra att använda. Medan andra har för få funktioner, vilket kan minska möjligheterna samt skapa begränsningar. Till exempel föredrar somliga att bara träffa singlar som bor i samma område som de själva, men om sajten inte har något filter för att sortera enligt detta, blir det ett stort hinder. Så det gäller att hitta någonting mellan dessa två extrema förhållanden. Ideellt vore om tjänsten har en design som är enkel att använda, men ändå lyckas inkludera alla funktioner som behövs.

Appar och åtkomst

Är det viktigt för dig att medlemskapet för nätdejting inkluderar någon form av app eller bonus-program som gör att du kan använda det från mobilen, utan att behöva sitta hemma vid datorn? Tinder har till exempel en app som kan ställas in efter ett speciellt avstånd, och inom detta kan man hitta andra personer som letar efter en dejt. Det kan även vara en fördel att använda en app eftersom möjligheten att svara på meddelanden alltid finns tillgänglig. Istället för att gå hela dagen på jobbet och tänka ifall du fått något svar eller inte, kan detta enkelt kollas via telefonen.

Träffas online

Målgrupp

Som vi har nämnt tidigare, så är olika tjänster för nätdejting inriktade på olika målgrupper. Det finns sidor som bara vänder sig mot gifta par, medan andra är för personer med ett speciellt intresse. I detta avseende gäller det att hitta vad som passar bäst för just dig. Gör lite efterforskning kring dom dejtingsidor som du funderar att bli medlem på, och se efter vad det är för andra personer som är registrerade, har alla någonting gemensamt? En annan aspekt som kan undersökas är hur företaget gör sin reklam, verkar den vara inriktad mot en speciell målgrupp, eller är den skapad för att tilltala en mer generell publik?

Pris

Tänk över hur mycket du är villig att betala för att vara medlem på dejtingsidor. Det finns förvisso även sidor som är helt gratis, men de har ofta inte alla funktioner som inkluderas i betalda medlemskap. Alternativ av nätdejting som är gratis kan även lättare utsättas för mindre seriösa användare. Men om en person är villig att spendera pengar för medlemsavgift i syfte att träffa en partner, kan denne tänkas vara mer seriös, då han/hon redan har gjort en investering för att nå sitt mål. Men även detta är faktorer som du själv får avväga när du väljer vilken datingsida som är mest relevant för dig.