Vad ska man säga?

Många tycker det kan vara riktigt svårt att komma på vad man ska säga när man är aktiv på dejtingsidor och träffar en ny person. Det finns flera olika sätt att hantera detta, och vi tänkte beskriva några stycken här. Ett av dom är att öva på associationer. Detta görs genom att helt enkelt koppla ett ämne till ett annat. Det behöver inte vara jätte relevant, så länge det finns någon form av koppling. Och om man tänker efter, är det ju precis på detta sätt vi pratar med varandra hela tiden utan att tänka på det. En person säger någonting, och den andra svarar genom att återkoppla med någonting som hänger ihop med ämnet. Till exempel om du är på dejt och den andra personen säger någonting om att ha varit i Afrika och sett zebror, så tänker du kanske på lejon som första koppling till detta. Då kan du säga någonting om det, kanske det gick något program om detta på TV?

Träna upp din förmåga

Detta går att öva på själv också, utan att behöva någon annan att prata med. Då sitter man bara ner och gör på samma sätt, fast man spelar båda personerna. Det kan ju räcka med att bara nämna ämnena, utan att gå in i själva konversationen. Till exempel ”hand, ring, relationer, och så vidare”. Detta låter kanske löjligt eller simpelt, men det har fungerat bra för mig och underlättat att prata med nya människor.

En annan sak som kan hjälpa för att man ska känna sig mer avslappnad på sin första date med någon, är att utsätta sig för det många gånger. Eftersom vi tänker och oroar oss för hur det kommer gå, upplever vi känslor som matchar detta. Men genom att ändå gå ut på träff, kan vi efter några gånger märka att det kanske inte var så farligt ändå. Det kan ju till och med visa sig att raka motsatsen händer, och allting går jättebra.

Ett ytterligare tips är att tänka ut några frågor som alltid kan ställas, att ha som en slags reserv ifall du inte kommer på något annat. Till exempel ”Vad jobbar du med?” eller någonting liknande. Även här är det bra med öppna frågor som det inte går att svara ja eller nej till. Det sägs att man skapar sitt första intryck av en ny person inom en minut efter att ha träffats. Därför kan det vara bra att ha dessa reservfrågor speciellt i början av konversationen, för att bidra till detta intryck och sätta takten för resten av mötet.

Flirta

Flirta utan att säga något

Men tystnad i ett samtal behöver inte alltid vara dåligt. Ibland kan det vara bra att ta en paus i några sekunder. Detta kan även skapa en atmosfär med spänning, vilket kan vara tilldragande. För en viss mängd spänning vill man ju ändå ha när man träffar en potentiell partner. Det blir ju som ett tecken på att vara intresserad av den andra personen. Visst hade det varit tråkigt om man var fullständigt avslappnad och inte brydde sig alls vid ett sådant tillfälle. Det handlar inte så mycket om vad man säger, utan den energi som förmedlas.

 

Tillbaks till hemsidan