Första kontakten

Lagom är bäst

meddelande

Säg att du har hittat någon som verkar intressant på den dejtingsida där du är medlem, och bestämmer dig för att du vill ta kontakt. Då är det bästa sättet ofta att skriva ett meddelande. Många killar tror att detta ska vara romantiskt eller poetiskt. Det är vad som visas i alla kärleksfilmer, och tjejen blir så rörd att de genast blir ett par. Men så fungerar det oftast inte på dejtingsidor i verkligheten. Ett första meddelande till någon som innehåller för mycket romantiska anspelningar kan istället skapa motsatt effekt, och upplevas som obehagligt och för närgånget. Det kan alltså vara bra att inte göra meddelandet alltför genomtänkt. När man sitter en längre stund och bara tänker på vad man ska skriva, är det lätt att omedvetet göra en så stor sak av det, och då tappar man ofta bort uppfattningen om vad som är lämpligt eller inte. Men det är inte heller bra att bara skriva ihop något opersonligt som skulle kunna skickas till vem som helst. Eller ännu värre, en obekväm mening som antyder på att personen vill mer än att bara träffas för att dejta. Ett bra tips är att tänka vad du skulle sagt om ni träffades på riktigt. Jag brukar inte skriva någonting som jag inte skulle kunnat säga om vi träffades på en klubb eller bar.

Rätt känsla

Om du tycker att det är svårt att komma på vad du ska skriva, finns det några saker att utgå från. Spana in hans/hennes dejtingprofil och se vad där står för intressen. Sedan kan du återkoppla till dessa i texten som du skickar. Till exempel om hon gillar att promenera i skogen och kolla på film, skulle man kunna skriva något i stil med ”Såg att du gillar att vara ute i naturen, jag var och tältade för några månader sedan i fjällen, där var helt fantastiskt” eller ”Jag tycker också om film, har du någon favoritgenre?”. Det är viktigt att försöka förmedla en positiv stämning i meddelandet, och därmed få honom/henne att förknippa den energin med dig. Detta sker när du tar upp någonting som personen är intresserad av, tankarna och de positiva känslorna kommer då att väckas när han/hon läser meddelandet. En annan sak som kan inkluderas är komplimanger. Om personen som du är intresserad av har fina ögon så kan du skriva det. Men gör inte någon lång förklaring av allt du tycker om, utan begränsa det till en komplimang.

 

Efter att ha pratat med varandra via dejtingsidor börjar man ofta lära känna varandra lite bättre. I alla fall tillräckligt för att bestämma om en träff på riktigt skulle kunna vara aktuellt. Och när ni vet lite mer om varandra brukar det vara lättare att hitta nya samtalsämnen och stämningen blir mer avslappnad. Men det är knepigt att bestämma sig för en exakt mall att använda när man ska ta kontakt för första gången, eftersom alla människor är olika, och det som uppskattas av någon, kan upplevas negativt av någon annan. Men desto fler gånger man övar och går igenom detta, desto mer lär man sig, och kan bli bättre till nästa gång.

 

Hem