Perfekt dejtingprofil

Hade det inte varit skönt att slippa vara den som tar initiativet på dejtingsidor hela tiden, utan istället låta andra singlar ta kontakt med dig? Här berättar vi om de viktigaste faktorerna som hjälper dig att sticka ut från mängden och skapa en profil som drar uppmärksamhet. Många vet inte alls vad de ska svara på frågorna, och får därför inget bra resultat. Det finns speciellt några punkter som behöver extra eftertanke för att öka dina chanser. Det är dessa vi ska gå igenom här.

Välj rätt bild och hitta kärleken

Hemligheten med att lägga upp bilder, är att prioritera kvalitet över kvantitet. Vad skulle väcka ditt intresse, 20 bilder i dålig kvalitet där han/hon gör en konstig min, eller två bilder som visar personens bästa sida? Ett fåtal attraktiva foton kan skapa nyfikenhet hos tittaren. Men det är viktigt att du själv visas på bilden, och att det inte ser ut som någon annan. För ni ska ju förhoppningsvis träffas på riktigt någon gång också. Ett lagom antal bilder är omkring fem stycken. Några tips när kortet ska tas är:

  • Le mot kameran. Det ser inte tuffare ut att stirra argt eller spela James Bond. Ett genuint leende bjuder in till kontakt.
  • Testa några gånger först, och hitta vilken vinkel som passar bäst för dig.
  • Anpassa ljuset så att dina bästa drag framhävs.

Nu när du har lyckats med några  bilder, går vi vidare till själva texten och frågorna.

Profil

Information om dig själv

Försök att vara lekfull och lättsam när du berättar om dig själv. Sorgliga historier på dejtingsidor är ingenting som lockar partners, utan snarare tvärtom. Om du lyckas förmedla en positiv energi till den som läser, är chansen större att din dejtingprofil ger ett gott intryck. Deltar du i någon form av sport eller social aktivitet på fritiden? Detta visar att du är bekväm i sociala situationer, vilket är ett gott tecken. Tänk efter vad du själv tittar efter på andras profiler och anpassa din egen därefter. På detta sätt attraherar du lättare en partner som liknar dig själv.

  • Tänk efter om du har någonting ovanligt att berätta, något som hjälper till att skilja dig från mängden.
  • Svara inte på frågorna med enstaka ord, utan berätta istället om någonting du upplevt som är relaterat till frågan. Detta betyder dock inte att du behöver skriva någon uppsats, försök att vara kort och koncis ändå.
  • Visa att du har humor, men gå inte till överdrift. Ett par väl genomtänkta meningar som samtidigt är lite charmiga räcker.

Sammanfattning

Det är enkelt att snabbt slänga ihop in halvfärdig och slarvig dejtingprofil. Men då får man även räkna med låg respons. Genom att lägga ner lite mer tid och energi på denna aktivitet som egentligen bara behöver göras en gång, kan dina resultat på dejtingsidor förbättras avsevärt. Så tänk på vad vi diskuterade gällande vilka foton du använder, och hur du utformar texten. Med ett fåtal bra fotografier och genom att förmedla en positiv inställning kommer man långt. Det kan vara hjälpsamt att jämföra detta med vanligt marknadsföring, där du försöker lyfta fram alla dina bästa sidor men ändå vara ärlig.

Hem