Aktiviteter till första träffen

Om du känner dig osäker på vad ni ska hitta på vid ert första möte, finns det några saker man kan tänka på. Att gå ut och äta på restaurang brukar vara en bra idé, och ofta det första man tänker på. Men detta är långt ifrån det enda alternativet, det är bara fantasin som sätter gränserna.

Seriös dejting

Ett sätt att imponera på din dejt är att ta med henne (eller honom, jag skriver denna artikeln utifrån mannens synvinkel för enkelhetens skull, men det fungerar lika bra för kvinnor) på saker som du själv gillar att göra. Till exempel om du tycker om att fotografera, så kan du bestämma att ni ska ses på en plats där du brukar ta bilder, och ha med kameran. Då kan du visa henne någonting som du är bra på, samtidigt som hon får se en bra sida av dig där du är passionerad och visar intresse för ämnet. Om ni skulle gå ut på en sådan aktivitet, och det visar sig att hon inte alls tycker det är roligt, har du i alla fall visat upp dig själv i en bra miljö som du trivs i. Jag tycker att man inte alltid behöver ha samma intressen för att fungera bra som partners, men det är enligt mig ändå viktigt att kunna respektera de saker som den andra tycker om att göra. Så då kanske man helt enkelt inte skulle passa tillsammans.

seriös dejting

Det behöver inte vara just fotografi som tema på daten, utan det kan vara precis vad som helst. Vi har alla olika intressen, och därför finns så många alternativ. Men några andra exempel skulle kunna vara:

– Gå på bio

– Testa en sport (till exempel pingis eller tennis)

– Laga mat tillsammans

Date tips

Den första dejten behöver inte nödvändigtvis vara särskilt romantisk. Det är viktigare att man kan träffa varandra och dela en erfarenhet. Men självklart kan det vara bra att kunna vara ensamma och lära känna varandra utan att någon annan stör.

Det beror ju även på hur ni har lärt känna varandra, eller ifall ni har haft någon form av relation tidigare ( till exempel arbetskamrater eller vänner). Ni kanske har träffats via dejtingsidor och pratat mycket där via chat eller meddelanden. I så fall känner ni kanske redan till varandras intressen, och det blir då lättare att bestämma en lämplig plats att ses på. Men om ni har träffats genom någon av de många dejtingsidor som finns, kan det vara bra att kolla igenom den andras profil och pratas vid gällande vad båda skulle kunna tycka är kul att hitta på.

Nu är det vanligt att träffas och bara ta en öl tillsammans på krogen. Men det kan vara en bra idé att dela upp mötet i flera delar, så att personen du ska träffa får se flera olika sidor av dig. Självklart gäller även det omvända, det vill säga att du får se hur hon är i olika situationer. Man skulle till exempel kunna börja med att spela minigolf, och sedan fortsätta med en picknick. Då blir det både en aktivitet som är mer passiv och lugn, samt en som är lite mer tävlings-inriktad och lekfull. Om jag skulle beskriva hur jag tror att man borde vara för att lyckas så bra som möjligt när man går ut med någon, med ett ord, hade det varit just lekfull.

Startsida