5 Saker att tänka på inför träffen

1. Rätt kläder

Tänk på att ha kläder som passar till aktiviteten ni ska göra. Till exempel krävs andra kläder om man ska ut och äta på en fin restaurang, jämfört med om man ska spela paintball. Ibland kan det vara svårt att veta i förväg, men försök att höra efter vad andra tycker kan vara lämpligt att ha på sig. Om ni har bestämt att ses på krogen och ta en öl tillsammans, behövs ju inte kostym eller frack. Då är det ju istället ett utmärkt tillfälle att visa upp sin egen klädstil som man trivs i, och brukar ha till vardags. Alternativt kan skjorta vara en bra idé för denna situation.

2. Var fräsch

Duscha innan du går, och använd både deodorant och parfym. Det ger ett mycket bättre intryck än om du går direkt från jobbet, och har stressat hela dagen. Tänk på hur du själv skulle vilja att din dejt förberett sig, och försök att motsvara detta (nu menar jag inte att alla killar ska sminka sig och alla tjejer raka mustaschen, men ni förstår).

alla hjärtans dag

3. Drick inte för mycket

Visst kan det vara kul och gott att dricka alkohol till maten, men det finns en gräns beroende på var ni har daten. Om ni ses på en klubb går det ju bra, men på en restaurang kan det märkas tydligare om man har fått i sig lite för mycket att dricka. Och det ger inget bra intryck att bli redlös och odräglig. Men det är bara varje person själv som vet hur han/hon fungerar och vad denna klarar av.

4. Andedräkten

Ha med en ask med halstabletter eller tuggummi. Om dejten blir lyckad och ni skulle börja kyssas, kan det vara ett stort plus att ha god andedräkt. Att lukta och smaka vitlök är sällan uppskattat. Men om du lyckas få med någonting för att fräscha upp lukten i din mun, försök att vara något sånär diskret med det, smaska inte och ta ut det innan ni börjar kyssa varandra.

5. Tänk inte så mycket

Det är lätt att över-analysera allting när man träffar en potentiell partner för första gången. Men försök att bara ta allting som det kommer, och inte skapa stora förväntningar. Var inte heller för petig och märka ut alla små detaljer som inte stämmer helt överens med din fantasi-bild av hur mötet skulle vara. Bara för att ni träffas en gång behöver du inte redan då hitta saker som kanske skulle störa dig efter att ha varit gifta i 30 år tillsammans. Detta gäller även efteråt, när du tänker tillbaks. Försök att inte komma ihåg allting som inte var bra, utan fokusera istället på det du gillade och vad som gick bra. Det är enkelt att tänka ”Varför gjorde jag inte så istället?”, men alla gör så gott vi kan i varje ögonblick. Med det sagt, är det inte fel att lära sig vad man skulle kunna göra bättre nästa gång. Varje träff kan ses som ett tillfälle att lära sig och förbättra sina färdigheter. Det är små saker som jag tagit upp i denna artikeln, men tillsammans bidrar det till att skapa ett helhetsintryck.

Hem