Det finns många olika uppfattningar om hur man bäst kan hitta kärleken, och det finns inte ett svar som alltid är rätt i denna frågan. Men något som bara fortsätter öka och bli mer populärt är just att träffas online. Vad som är populärt ändras ständigt. En period är dejting-appar på telefonen det vanligaste sättet, men en månad senare kan trenden ha återgått till att använda vanliga dejtingsidor.

Vi på www.nätdejtingsidor.net har kollat upp lite statistik och roliga fakta om dejting och att hitta kärleken på nätet, som vi sedan sammanställde i en infograf här nedanför.

online dating infograf

De flesta av dessa värden är hämtade från undersökningar som har gjorts i USA. Anledningen till detta är helt enkelt att där görs fler studier inom detta ämnet, vilket underlättar att hitta och jämföra resultaten. Men även om våra länder skiljer sig åt i en del avseenden, är det många trender som snabbt sprids hit till Sverige också, inte minst inom dejting.

En trend som många nu nästan tar för givet, är det ökade användandet av dejtingsajter och nätdejting i allmänhet. Och detta är kanske inte så konstigt i den tid som vi lever i, där digitaliseringen ökar inom alla möjliga områden. Det blir då även ett naturligt steg framåt inom dejting, att detta sker digitalt i ökad utsträckning. Självklart kan detta aldrig ersätta att träffas i verkligheten, men nätdejting kan snarare ses som ett redskap som underlättar och gör de riktiga dejterna ännu bättre.

En vanlig myt som förekommer ofta, är att det nästan bara är män som försöker hitta kärleken på nätet. Egentligen är skillnaden mellan antalet män och kvinnor relativt liten (vilket visas på infografen), även om den ofta överdrivs.

Vad tycker du om bilden? Är det någonting som du blev överraskad av?