en bild på skorna av ett par som antyder att dom kysser varandraDet finns en sak som är viktigare än alla andra när det gäller att hitta en träff på kontaktsidor. Man kan läsa om alla knep som finns för att förbättra sina chanser att få en dejt. Även om man har lyckats klura ut en rolig och bra beskrivning till sin profil, eller vet hur man kan inleda en konversation, så är detta sekundärt. Det viktigaste man kan göra för att öka sin framgång på datingsajter är att ta sig tillräckligt med tid. Saker ska gå snabbt i dagens samhälle, och många upplever att dom inte har tid att göra allt dom skulle vilja. Men om man har som mål att hitta en partner, eller bygga ett förhållande genom internet-dejting så är det viktigt att lägga undan tid just för att använda kontaktsidor.

Detta gäller inte bara dejtingsajter, utan det krävs övning och tid för att bli bra på nästan vad som helst. Om man väljer att registrera sig på någon av alla dejtingsidor som finns tillgängliga, och sedan snabbt slänger ihop en profil på några minuter utan att egentligen tänka efter eller lägga ner någon möda, så minskar man sina chanser att få en bra matchning. Det finns ingen genväg som ersätter att aktivt förbättra hur man uppfattas på kontaktsidor. Så vad kan man använda sig av för strategi för att tillämpa detta?

Bestäm i förväg

Precis som i många andra delar av livet är det ett plus att vara konsekvent. Till exempel om man får ett svar från någon som man har kontaktat, men inte ser det förrän några dagar senare, finns chansen att den personen har gått vidare eller tror att du inte är intresserad längre. Om du verkligen är seriös med online-dejting och att hitta en partner, kan det vara en bra idé att lägga upp ett schema för att planera vad som behöver göras.

Det är alltså inte bara tiden man använder som gör skillnad i sig, utan man behöver ha en plan och vara medveten om vad man ska göra med den. Ett exempel är att ägna en timme varje dag åt att bli bättre på nätdejting. Då skulle man kunna bestämma att jobba på sin dejtingprofil 30 minuter varje måndag, och använda resten av timmen till att söka bland andra singlar. På tisdagar skulle man kunna använda timmen åt att läsa artiklar om hur man kan skriva bättre meddelanden och förbättra sina chanser att få svar. Dessa är så klart bara exempel, men om du aktivt väljer att förbättra och jobba på olika delar som tillsammans bygger upp helhetsintrycket av dig på dom kontaktsidor du använder, så kommer du att se mer och mer framgång inom detta område.

Hur viktigt är dejting för dig?

Alla har olika värderingar, och det gäller därför att försöka utvärdera hur viktigt dejting är för just dig. Du kanske vill satsa på jobbet eller någonting annat i nuläget, och inte lägga särskillt mycket tid på nätdejting just nu. Men om du är en person som verkligen vill satsa på att dejta och skaffa en relation med hjälp av kontaktsidor, då kanske du behöver investera en del tid i detta.
Om du fortfarande inte har kunnat bestämma dig för vilken sida som verkar bäst, så har vi samlat många av alternativen här. Då kan du jämföra och få en bra överblick av deras funktioner och inriktning.