Ny Sida Med Recensioner Om Användare Inom Online Dejting

En man framför datorn med telefonen på skrivbordet, allt som behövs för online dejtingHar du någon gång velat veta mer om personen du chattat med på en dejtingsajt innan ni träffats? Skulle du vilja höra andras åsikter om personen innan ni möts på en dejt? Nu finns det en ny app som gör detta möjligt.

Stroovy heter appen, och den finns tillgänglig via App Store. Enligt deras hemsida, är målet att göra online dejting säkrare och att användare ska kunna få en bättre uppfattning om ifall en dejting-profil stämmer överens med verkligheten. Visst kan det finnas fördelar med detta, men ett sådant system öppnar även upp för många negativa möjligheter. Appen låter användare skriva recensioner och omdömen om personer som dom har dejtat eller är bekanta med på annat sätt. Dom har även en funktion som gör att man kan koppla ihop profiler från flera olika dejtingsidor till samma person. Konceptet att bedöma och recensera personer är minst sagt kontroversiellt. Vissa tycker att det är en jättebra idé, medan andra ser det som att man omvandlar individer till en slags produkt. Vi på Nätdejtingsidor.net är lite kritiskt inställda till denna nya app, även om vi ser att det kan finnas positiva sidor också.

Här är några saker att tänka på:

 • Det är så klart viktigt att kunna känna sig säker när man ska möta en ny person, speciellt om man har träffat varandra genom online dejting. Därför kan det vara till hjälp om någon annan kan intyga att dejten är samma person som på sin profil. Även om Stroovy kräver att man verifierar sitt konto med ett telefonnummer, så är det inte alltid tillräckligt. Det är inte svårt för en person att skaffa flera telefonnummer, eller på andra sätt kringgå denna säkerhetskontroll. Detta öppnar upp möjligheter att till exempel fejka recensioner av sig själv, eller att lämna ett flertal omdömen om någon annan som till synes kommer från olika personer.
 • Beteenden är ofta relaterade till situationen i fråga. Till exempel om den ena personen pratar oavbrutet under dejten, och sedan lämnar en recension om att den andra var tyst och stel. Det blir lätt bara personliga åsikter som förmedlas, utan någon beskrivning av motivationen bakom.
 • Alla dejter kan inte vara perfekta. Bara för att två personer inte kommer bra överens eller klickar med varandra, behöver inte det betyda att någon av dom förtjänar en dålig recension.
 • Man som håller i mobiltelefonMänniskor kan förändras, att någon verkar trött eller blyg på en dejt betyder inte att det kommer vara likadant nästa gång. Tänk till exempel om en person har bestämt sig för att försöka bli bättre på att dejta och förbättra sina sociala färdigheter, även om han blir nervös och det känns jobbigt i början. De första gångerna kanske inte går så bra, men i takt med att han blir bättre så blir det även svårare att hitta någon dejt på grund av en massa negativa recensioner från sina tidigare träffar.
 • Många ser online dejting som en chans att bryta sig loss från den rollen som man har i sin befintliga umgängeskrets. Varje gång man dejtar någon som man träffat online är det en chans att börja om på nytt. Men om tidigare upplevelser alltid följer med och finns dokumenterade så kan detta bli svårt.
 • Alla går inte in och skriver ett omdöme. Om en träff går helt okej, men personerna helt enkelt inte klickar med varandra, var finns då motivationen till att skriva en recension? Det är kanske snarare när någon är arg eller upprörd som den känner sig motiverad att skriva något elakt för att hämnas. Eftersom vem som helst har möjlighet att använda appen kan det vara svårt att bedöma deras motiv. Relationer slutar ju inte alltid med vänskap, och det är ju tråkigt om ett ex som fortfarande är upprörd eller fortfarande har känslor kvar, går in och skriver någonting elakt bara för att man inte ska kunna hitta någon ny person att dejta.
 • Sist men inte minst så är det lätt att påverkas av andra, och om man läser ett negativt omdöme om någon så kan det ändra vilka förväntningar man har. Till exempel om det står att personen man ska träffa skryter mycket, så kan detta bli någonting som man omedvetet förväntar sig. När en sådan förutfattad mening redan finns där, letar man automatiskt bevis som bekräftar att det är sant. Så även om denna personen inte skryter mer än någon annan, så uppmärksammar man det mer och effekten förstärks.

Hemligheten Bakom Att Lyckas På Kontaktsidor

en bild på skorna av ett par som antyder att dom kysser varandraDet finns en sak som är viktigare än alla andra när det gäller att hitta en träff på kontaktsidor. Man kan läsa om alla knep som finns för att förbättra sina chanser att få en dejt. Även om man har lyckats klura ut en rolig och bra beskrivning till sin profil, eller vet hur man kan inleda en konversation, så är detta sekundärt. Det viktigaste man kan göra för att öka sin framgång på datingsajter är att ta sig tillräckligt med tid. Saker ska gå snabbt i dagens samhälle, och många upplever att dom inte har tid att göra allt dom skulle vilja. Men om man har som mål att hitta en partner, eller bygga ett förhållande genom internet-dejting så är det viktigt att lägga undan tid just för att använda kontaktsidor.

Detta gäller inte bara dejtingsajter, utan det krävs övning och tid för att bli bra på nästan vad som helst. Om man väljer att registrera sig på någon av alla dejtingsidor som finns tillgängliga, och sedan snabbt slänger ihop en profil på några minuter utan att egentligen tänka efter eller lägga ner någon möda, så minskar man sina chanser att få en bra matchning. Det finns ingen genväg som ersätter att aktivt förbättra hur man uppfattas på kontaktsidor. Så vad kan man använda sig av för strategi för att tillämpa detta?

Bestäm i förväg

Precis som i många andra delar av livet är det ett plus att vara konsekvent. Till exempel om man får ett svar från någon som man har kontaktat, men inte ser det förrän några dagar senare, finns chansen att den personen har gått vidare eller tror att du inte är intresserad längre. Om du verkligen är seriös med online-dejting och att hitta en partner, kan det vara en bra idé att lägga upp ett schema för att planera vad som behöver göras.

Det är alltså inte bara tiden man använder som gör skillnad i sig, utan man behöver ha en plan och vara medveten om vad man ska göra med den. Ett exempel är att ägna en timme varje dag åt att bli bättre på nätdejting. Då skulle man kunna bestämma att jobba på sin dejtingprofil 30 minuter varje måndag, och använda resten av timmen till att söka bland andra singlar. På tisdagar skulle man kunna använda timmen åt att läsa artiklar om hur man kan skriva bättre meddelanden och förbättra sina chanser att få svar. Dessa är så klart bara exempel, men om du aktivt väljer att förbättra och jobba på olika delar som tillsammans bygger upp helhetsintrycket av dig på dom kontaktsidor du använder, så kommer du att se mer och mer framgång inom detta område.

Hur viktigt är dejting för dig?

Alla har olika värderingar, och det gäller därför att försöka utvärdera hur viktigt dejting är för just dig. Du kanske vill satsa på jobbet eller någonting annat i nuläget, och inte lägga särskillt mycket tid på nätdejting just nu. Men om du är en person som verkligen vill satsa på att dejta och skaffa en relation med hjälp av kontaktsidor, då kanske du behöver investera en del tid i detta.
Om du fortfarande inte har kunnat bestämma dig för vilken sida som verkar bäst, så har vi samlat många av alternativen här. Då kan du jämföra och få en bra överblick av deras funktioner och inriktning.

Roliga Fakta Om Att Hitta Kärleken På Internet

Det finns många olika uppfattningar om hur man bäst kan hitta kärleken, och det finns inte ett svar som alltid är rätt i denna frågan. Men något som bara fortsätter öka och bli mer populärt är just att träffas online. Vad som är populärt ändras ständigt. En period är dejting-appar på telefonen det vanligaste sättet, men en månad senare kan trenden ha återgått till att använda vanliga dejtingsidor.

Vi på www.nätdejtingsidor.net har kollat upp lite statistik och roliga fakta om dejting och att hitta kärleken på nätet, som vi sedan sammanställde i en infograf här nedanför.

online dating infograf

De flesta av dessa värden är hämtade från undersökningar som har gjorts i USA. Anledningen till detta är helt enkelt att där görs fler studier inom detta ämnet, vilket underlättar att hitta och jämföra resultaten. Men även om våra länder skiljer sig åt i en del avseenden, är det många trender som snabbt sprids hit till Sverige också, inte minst inom dejting.

En trend som många nu nästan tar för givet, är det ökade användandet av dejtingsajter och nätdejting i allmänhet. Och detta är kanske inte så konstigt i den tid som vi lever i, där digitaliseringen ökar inom alla möjliga områden. Det blir då även ett naturligt steg framåt inom dejting, att detta sker digitalt i ökad utsträckning. Självklart kan detta aldrig ersätta att träffas i verkligheten, men nätdejting kan snarare ses som ett redskap som underlättar och gör de riktiga dejterna ännu bättre.

En vanlig myt som förekommer ofta, är att det nästan bara är män som försöker hitta kärleken på nätet. Egentligen är skillnaden mellan antalet män och kvinnor relativt liten (vilket visas på infografen), även om den ofta överdrivs.

Vad tycker du om bilden? Är det någonting som du blev överraskad av?

Varför flirtar vi?

Människor är genetiskt programmerade att hitta sin bästa möjliga partner. Att flirta är ett naturligt sätt för att utvärdera om den andra personen skulle passa bra som partner, så när din dejt märker att du flirtar, förstår han eller hon att du ser detta som ett alternativ. Många gånger flirtar man omedvetet, utan att själv tänka på det. Eftersom alla har sitt eget sätt, är det inte heller säkert att du alltid märker när någon flirtar med dig.
flirtande fåglar

Hur vet du om någon flirtar med dig?

Det kan vara så subtila tecken som mindre förändringar i kroppsspråk. Men det kan även vara tydligare, som till exempel att hålla kvar blicken lite längre. Ett annat sätt att flirta som verkar vara relativt vanligt är att retas lite lätt och lekfullt under konversationen. Man märker ofta om någon flirtar bara genom att det skapar en speciell känsla och spänning i samtalet. Ibland kan det dock vara svårt att känna av, men här är några tecken som kan tyda på att en person flirtar med dig:

 • Närhet
  • När din dejt verkar leta efter anledningar att komma nära dig vid ett flertal tillfällen under träffen. Somliga står naturligt nära den andra personen under en konversation, medan andra gärna tar lite mer avstånd. Men det är just förändringen av närhet som man kan lägga märke till. Ett exempel är om din dejt lutar sig närmare för att säga någonting när det egentligen inte skulle behövas.
 • Kroppskontakt
  • Beröring frisätter endorfiner och skapar en bra känsla hos de flesta av oss. Men det fungerar även som ett sätt att visa sitt intresse för någon. Speciellt när det sker av mindre skäl, eller ingen anledning alls annat än att just flirta.
 • Skratt och leende
  • Om din dejt skrattar åt alla dina skämt även fast dom kanke inte var så roliga, eller ler mycket mot dig, är även detta ett tecken på intresse. Det behöver inte ens vara någonting speciellt som han eller hon skrattar åt.
 • Fokus
  • När personen som du träffar är helt koncentrerad på dig, utan att påverkas av andra distraktioner. Ett sådant intresse är ett typiskt exempel på någonting som man ofta gör automatiskt utan att tänka på i dessa situationer.

Hur flirtar man på dejtingsidor?

Chat och meddelanden är det vanligaste sättet att kommunicera med varandra på dejtingsidor, och även om det blir svårt att se den andra personens kroppsspråk via detta medium, finns det många andra sätt att visa sitt intresse. Man kan skriva och formulera sina meddelanden på ett flirtigt och lekfullt sätt (utan att vara för framfusig). Det märks ofta om den andra personen är intresserad och svarar på samma sätt.

Man kan lära sig, och bli bättre på att flirta. Den viktigaste delen är då att öva och medvetet uppmärksamma vad som verkar fungera. Precis som med allt annat, blir man bättre på att flirta i takt med att man ägnar mer tid åt det.

Hur brukar ni göra för att visa intresse för någon?

Har ni något tips som vi glömde här?

Hem

Varför Oroar Vi Oss För Den Första Träffen?

första träffenÄven om vi tycker att det ska bli kul att dejta en person som verkar intressant, så är det inte ovanligt att känna sig orolig inför den första träffen. Kanske vill vi göra ett bra första intryck, eller så är det viktigt för oss att den andra personen ska tycka om oss. Anledningarna till denna känslan är många, men det är även sättet som vi hanterar den på. Vissa väljer att avstå helt från dejten och stanna hemma, medan andra fullföljer de planer som har gjorts och går på träffen ändå. Vilket av dessa sätten är bäst? Hur ska man egentligen hantera sådana situationer? Sheena Sharma skriver i sin artikel:

The Dating Paradox: We Want Love, But We’re Afraid Of The First Date

He was a blind date I had scheduled to meet the day prior. Dan* was his name. Tall, British and humorous in a dry way, he was perfect — on paper, anyway. And he wasn’t so bad in real life, either.

I was fairly excited to meet him. I had been gushing to my friends about him nearly all week. But when the fateful day of our first date finally came, I got cold feet, the way a bride-to-be might on her wedding day.

Ah, abandoning first dates. My girlfriends and I have a habit of doing this. We schedule dates, postpone them and then reschedule them, only to cancel them indefinitely. Scheduling dates, it turns out, is worlds easier than going on them.

Läs hela artikeln här…

Och visst är det så att vi människor gärna undviker aktiviteter som får oss att känna obehag på något sätt, även om dom på lång sikt kan ha positiv inverkan på oss. Att jämföra med ett tandläkarbesök är kanske inte det bästa exemplet, men principen är densamma. Det kan kännas jobbigt innan och under besöket, men efteråt mår man mycket bättre. Att undvika jobbiga situationer kan dessutom ha förödande konsekvenser, då detta kan förstärka beteendet och göra känslan av oro ännu starkare nästa gång. Det bättre alternativet är istället oftast att gå på dejten, även om det känns jobbigt. Genom att utsätta sig för situationen vid upprepade tillfällen kan man ibland även träna bort nervositeten och bli mer bekväm med att gå på dejt. Vi kan lära oss mycket av en övning som detta, inte minst att bättre kunna acceptera obehag. Amy Morin skriver om fördelarna med att utsätta sig för jobbiga situationer här:

5 Reasons You Have to Accept Pain If You Want to Be Happy

Eating an extra helping of food to avoid feeling hungry, treating yourself to concert tickets so you don’t miss out on time with friends, or skipping your workout because you just don’t feel like exercising may seem like opportunities to temporarily boost your mood. But this way of thinking could actually be getting in the way of living a happier life—because the biggest misconception about happiness is that the path to achieving involves avoiding pain.

But pain is actually a necessary part of happiness, and research shows that it can lead to pleasure in several ways:

1. Pain helps you recognize pleasure.

If you felt happy all the time, you wouldn’t recognize it as happiness. You need to experience the opposite end of the spectrum sometimes to be able to truly recognize and appreciate happiness.

2. Relief from pain boosts pleasure.

Pain isn’t pleasurable, but relief from pain is. Studies show that when pain goes away, you experience increased happiness, above and beyond the level of happiness you’d experience if you’d never had any pain at all.

Läs hela artikeln här…

Sammanfattningsvis kan man säga att vi behöver uppleva jobbiga situationer både för att uppnå våra mål, och för att vi ska kunna må så bra som möjligt. Men för att göra den första träffen så trevlig som möjligt kan det vara ett bra tips att lägga lite extra tid på att se till så att personen man ska träffa har liknande intressen som oss själva, eller att det verkar vara någon som vi kan komma väl överens med. Ett bra sätt att göra detta är genom dejtingsidor, eftersom det ger möjlighet till att sortera och välja ut dejter som har specifika intressen eller personligheter.

5 Dejting Frågor För En Spännande Träff

dejting frågorAtt prata och skicka meddelanden till varandra på internet via dejtingsidor är ett bra sätt att träffa någon ny. Men det är en annan sak när det blir dags att mötas på riktigt, när man inte längre har tid att tänka igenom varje mening som ska förmedlas. Att förbereda inför en träff genom att ha några genomtänkta dejting frågor i reserv kan vara till stor hjälp om man får slut på ämnen att prata om under kvällen. Det sociala samspelet som pågår under en date innefattar så många olika delar, och just samtalsämnet i sig är en av dessa. Om du vet lite om personen i förväg, och ni har något gemensamt intresse så är detta oftast en god idé att börja prata om. Men det är inte alltid man vet vilka intressen den andra personen har, och då får man förbereda sig med mer generella dejting frågor. Vi har några förslag på frågor som kan vara till hjälp, men det bästa är egentligen att hitta på sina egna, som blir mer personliga.

Men vad ska man tänka på för att det ska bli ett spännande och intressant samtal? Öppna frågor, som inte kan besvaras med bara ”ja” eller ”nej” är att föredra,  och gärna någonting som du själv är intresserad av och kan utveckla ytterligare. Men gör det inte för personligt direkt, eftersom det lätt kan skapa en obekväm stämning om personen inte ännu är redo att besvara detta.

Var Ärlig Och Intresserad

Det kanske viktigaste att tänka på är att man ska ställa ärliga frågor, det vill säga att det är någonting som man genuint vill veta om den andra personen, eller något som skulle vara kul att veta. Om man bara memorerar ett par dejting frågor, och ställer dom utan att vara alls intresserad, eller om man själv tycker att det man säger låter konstigt, så märks det. Man bör alltid vara beredd för att kunna svara på ”Varför undrar du det?”, och det behöver inte vara något invecklat svar, utan snarare tvärtom. Ett enkelt ”För att jag vill veta mer om dig” räcker, men man behöver fortfarande själv tro på sitt svar. Om samtalet flyter på bra i övrigt, gäller det att försöka känna in när det är rätt läge för att ställa sin fråga.

Dejting Frågor Som Inspiration

 1. Vad gillar du för typ av mat?
  • Detta skulle man kunna jämföra med maten som ni har beställt, ifall dejten är på en restaurang, och utveckla samtalet på det sättet.
 2. Vilket är det bästa resmålet du varit på?
  • Har du också varit där? Kan det jämföras med ditt eget favoritresmål?
 3. Vad gillar du för typ av filmer?
  • Har du också sett filmen? Vad tyckte du i så fall om den? Gillar ni samma genre?
 4. Vad tycker du om *ett eget intresse*?
  • Det är oftast inte svårt att utveckla denna frågan, när den handlar om någonting som man själv är intresserad av. Man kan till exempel berätta om sina egna erfarenheter inom området.
 5. Vilken är den värsta dejten du har varit på?
  • Denna frågan bör man vara försiktig med, eftersom det kan få den andra personen att jämföra med eran nuvarande date. Så ställ inte denna frågan om du känner att er träff inte redan går bra, eller om det känns stelt, eftersom detta då kan förstärka upplevelsen genom att påminna om hur eran nuvarande date går.

Om du vill ha fler tips på dejting frågor så kan du besöka den här sidan.

Letar Du Efter En Seriös Dejtingsida?

Då har du hittat rätt. Många av dejtingsidorna har riktat in sig på en speciell niche, eller skapat något nytt och unikt för just deras tjänst. Det finns därför dom som har anpassat sin sida speciellt för singlar som letar efter seriösa förhållanden. Match.com är en av dom största i branschen och har en mycket stor användarbas. Eftersom dom även har lång erfarenhet med dejting så har deras system kunnat utvecklas för att bli så bra som möjligt.

Elitsinglar är en annan seriös dejtingsida som många singlar väljer att använda. Majoriteten av deras användare har en akademisk utbildning och letar efter ett långvarigt förhållande. Elitsinglar vidtar även åtgärder för att medlemmar ska vara så säkra som möjligt, och för att motverka falska profiler.

seriös dejtingsida

Hur Väljer Man En Seriös Dejtingsida?

På dejtingsidor som är gratis, blir det ofta lättare för bedragare att skapa falska profiler, eftersom det inte kostar dom någonting. Då det kan vara svårare att tjäna pengar med gratis dejtingsidor, finns då även mindre resurser att använda för bekämpning av detta problem. På detta vis är kostnaden en positiv aspekt för personer som vill hitta en seriös dejtingsida. När alla användare behöver betala en avgift för att få vara medlem, filtreras många oseriösa personer bort, och dom som finns kvar är mer investerade i att verkligen bygga ett förhållande. Men man kan ju så klart även ha otur och komma i kontakt med just singlar som man inte passar ihop med. Det krävs därför att man lägger ner lite tid på sidan och inte ger upp direkt, bara för att den första matchningen inte fungerade bra. Genom att kontakta många personer och försöka flera gånger, kan man få en mer korrekt bild av vilken typ av användare som finns där.

Inte Bara Medlemmarna

Men med ”seriös dejtingsida” kan man även syfta till att inte bli lurad av företaget som äger den. Sådant händer, men det är främst av nystartade och/eller mindre välkända sidor. För att undvika att detta inträffar, bör man först undersöka den dejtingsida som verkar intressant, och se om den verkligen är seriös. Detta kan göras genom att läsa andra användares erfarenheter, eller leta upp recensioner och utvärderingar som vi har här. Det kanske till och med finns någon kompis som har provat dejtingsajter på nätet och kan tipsa om vilka som var bra eller dåliga. Att få informationen från någon som man har känt länge och litar på, ger oftast en mer ärlig bild av hur det fungerar.

Så Vilken Är Egentligen Bäst?

Ingen av dejtingsajterna kan bedömas som absolut bäst för alla, utan det är olika vad som passar varje person. Vissa av alternativen kan vara inriktade för att fungera som en mer seriös dejtingsida. Två av dessa är Elitsinglar och Match.com, som vi beskrev ovan. En ytterligare sida vars målgrupp främst är singlar som söker ett långvarigt förhållande är be2. Men vi rekommenderar ändå att alltid läsa på om en specifik sida innan man väljer att registrera sig. Det finns mycket information att hitta om vilka funktioner som finns tillgängliga, men även företaget som ligger bakom sidan och vilken typ av medlemmar dom vänder sig mot.

Dejta på Nätet Eller Via Mobilen?

Vad är skillnaderna mellan att dejta på nätet och att använda en app till mobilen för att hitta andra singlar? Vad är för- och nackdelarna? Måste man välja det ena över det andra? Vilket passar bäst för mig? Svaren på dessa frågorna är många, men vi ska behandla några av dom här. Mobiltelefoner och datorer blir mer och mer lika varandra, och snart kan man göra nästan allt på mobilen som man skulle kunna vid sin PC. Men ändå skiljer de sig åt i vissa avseenden, och inte minst när det gäller dejtingsidor. Att använda sig av applikationer på telefonen för att dejta blir allt vanligare, men vad är det som gör det så speciellt?

Att Dejta på Nätet

För dom som vill ha tillgång till så många funktioner som möjligt, är antagligen dejtingsidor det bästa alternativet. Man kan tänka på applikationerna för mobilen som mindre varianter av dessa datingsajter, med mer begränsade möjligheter om man betraktar den tekniska delen. En annan sak som lockar för att dejta på nätet är just det stora utbudet av olika tjänster att välja mellan. Än så länge finns det fler dejtingsidor än appar inom detta område, men detta skulle mycket väl kunnadejta på nätet förändras inom en snar framtid. På ett sätt kan man även säga att valmöjligheterna bland singlar också är större på de web-baserade tjänsterna, då applikationer som Tinder ofta avgränsar sig till personer som befinner sig i närheten av användaren själv. Detta påverkar personer som kan tänka sig att gå på dejt med folk som inte nödvändigtvis bor i närheten. Men det finns även fördelar med dating på mobilen som inte uppfylls när man väljer att dejta på nätet.

Tinder och Mobil-Dejting

En av de större orsakerna till att använda till exempel Tinder, är just att man har med sig mobilen överallt, vilket gör att man alltid har tillgång till tjänsten var man än befinner sig. Detta möjliggör inte bara att leta runt bland singlar på lunchrasten, utan även att hålla sig uppdaterad på nya meddelanden under dagen. Eftersom denna applikationen har blivit så oerhört populär, finns det förälskadeofta väldigt många användare att bläddra bland. Men detta är som sagt begränsat till närliggande områden. Eftersom det går så snabbt att bläddra bland singlar med de flesta mobil-apps så skulle man kunna säga att det är ett ganska effektivt sätt att söka sin partner. De smartphones som tillverkas nu för tiden brukar ju dessutom inkludera någon form av web-läsare som kan användas för att dejta på nätet ändå.

Varför inte båda?

Man behöver inte begränsa sig till att bara använda det ena eller andra. Eftersom många dejtingsidor även inkluderar en app till telefonen i sina tjänster. Eller så kan man välja att dela upp det och använda till exempel Tinder i mobilen och Match.com i datorn. Det bästa sättet att hitta rätt är oftast att prova ett flertal olika metoder innan man bestämmer sig. De flesta sidorna tillåter att man provar att dejta på nätet genom deras system under en viss tid, utan att det kostar någonting. Du kan läsa mer om detta, här på våran hemsida, där kan du även bläddra igenom och jämföra de olika dejtingsidorna som finns tillgängliga här i Sverige.

Dejtingsidor som passar dig

Nu finns det ett stort antal olika dejtingsidor med olika inriktningar att välja mellan. Eftersom alla personer är olika, kan det vara bra att undersöka vilken websida som passar bäst för en själv. Här samlar vi ett antal sidor för att det ska bli enklare att jämföra och välja. För att underlätta valet, använder vi ett system där användare kan betygsätta de olika sajterna, och därmed hjälpa varandra.

dejtingsidor

Relationer genom nätdejting

Att träffa andra människor påverkar oss på olika sätt. Men många vill hitta kärleken med sin drömpartner som de kan trivas med. Det finns ett oändligt antal vägar att gå för att hitta sin partner, och nätdejting kan vara en av dem. För er som vill läsa mer, finns det ett antal artiklar kring dating på eNotAlone.

Sök på datingsajter bland andra singlar

Det är svårt att veta säkert ifall man tycker om någon innan man träffas på riktigt. Men det går att öka sina chanser genom att söka igenom en lista av personer som kan ha samma intressen som en själv. Det är även möjligt att hitta singlar som bor i närheten, eller i samma stad. Nu finns det till och med appar som visar vart andra användare befinner sig, vad de tycker om att göra på sin fritid, och liknande. Det har med andra ord blivit enklare att sortera och välja bland andra singlar som man kan tänka sig att träffa. Sen är det bara att bestämma vem som verkar spännande, och fråga om han/hon känner likadant. Ofta behöver man inte ringa eller prata i telefon, utan kan komma överens om en träff direkt genom internet.

Första träffen

Det är alltid nervöst att träffa någon för första gången på en dejt, även om man har pratat med varandra tidigare. Det kan vara svårt att komma på vad man ska säga, eller hur man ska bete sig. Men vi kommer att bidra med tips för hur man lyckas vid det första mötet. Att vara lite förberedd kan vara bra, men samtidigt behöver man inte lägga ner för mycket tid på detta, eftersom det kan resultera i att man övertänker allting och blir ännu mer nervös. Men när två personer träffas via dejtingsidor , hinner de ofta chatta med varandra innan. Då ser man vad den andra är intresserad av och vad man skulle kunna prata om när man ses på riktigt. Det är inte ens alltid nödvändigt att prata via internet för att ta reda på vad ens date har för intressen, eftersom detta vanligtvis fylls i och beskrivs på den sida där man hittat varandra.

Snabba tips

– Fyll i så mycket som möjligt av profilen. Det finns större chans att hitta en match om du berättar om dig själv. Det blir också lättare för andra att se vad du tycker om, samt chanserna att ni passar tillsammans ökar.

– Använd mycket bilder. Det har visat sig att de profiler som använder bilder har nio gånger så stor chans att lyckas få kontakt med andra användare.

– Hitta en sajt som passar dig och din personlighet. Det finns många olika dejtingsidor att välja mellan, så använd den som är bäst för dig. Även om du inte hittar någon just nu, så dyker det upp nya dejtingsajter hela tiden, så ge inte upp.

Internetdejting växer

För några år sedan var det ingen som kunde tänka sig att träffa en partner genom internetdejting, och inga tjänster av detta slag fanns tillgängliga. Nu växer industrin så att det knakar, med nya inriktningar och idéer som dyker upp varje dag. Nu för tiden är det inte alls ovanligt eller konstigt att söka kärleken online via dejtingsidor. Det är ett sätt precis som vilket annat, och fungerar för vissa, medan andra personer föredrar andra vägar. Det blir bara mer populärt att använda sig av datingsidor, samtidigt som konceptet accepteras mer av samhället.

Vad beror detta på?

Den vanligaste tiden som folk väljer att testa dating på internet är omkring dagarna efter nyårsafton. Detta kan bero på att jul och nyår ofta firas tillsammans med personer man tycker om, och därför kan avsaknaden av en partner visa sig starkare än annars. Det kan även vara på grund av nyårslöften som ”I år ska jag träffa min drömtjej (eller drömkille)”.

 • Nu är det inte bara gymmet som kryllar av folk i början av det nya året, utan även dejting-tjänsterna på internet.
 • Många känner sig tryggare med att pratas vid över datorn först, innan man träffas på riktigt.

Vilken är den senaste trenden?

Från att ha träffats via sociala aktiviteter, till att söka bland singlar på dejtingsidor, är det nu mobilen som börjar ta över. Tjänster som Tinder har blivit oerhört populär och används av allt fler. Detta är en app som installeras via smartphone, och visar andra användare som befinner sig i närheten. Man kan sedan se bilder på dessa singlar, skicka förfrågan om att chatta, och tacka ja eller nej till inbjudningar. Anledningarna till att denna tjänst uppskattas så mycket, är många. Delvis är det enkelt och smidigt att kunna använda appen var som helst via telefonen. Men det ger även en slags spänning när man vet att en möjlig dejt befinner sig precis i närheten. Den genomsnittliga användaren spenderar över en timme om dagen på denna tjänst. Och om det finns många aktiva användare, gör detta att ännu fler dras till att vara en del i gemenskapen. Men det är sannolikt många som efter en tid kommer att återgå till att använda datorn som plattform, då möjligheterna och funktionerna där fortfarande är fler.

Bild

Hur ser framtiden ut?

Människor kommer inte att förlora sina drifter, eller sluta söka efter nära relationer. Så det kommer inte att bli någon brist av dejtingsajter som matchar singlar med varandra. Däremot dyker det alltid upp nya idéer och tekniken utvecklas ständigt. Så själva konceptet kommer i stort sett att förbli detsamma, men medlen förändras. En tänkbar möjlighet är att sociala media kommer att integreras ytterligare med denna form av tjänster. Metoderna som används för att utvärdera vem man skulle passa bäst tillsammans med, blir antagligen en av de aspekter som kommer att förändras och förbättras snabbast.

Sammanfattning

 • Om du vill söka bland så många alternativ som möjligt på dejtingsajten, passa på under dagarna efter nyårsafton.
 • Appar i mobilen används i allt större utsträckning för att träffas, istället för internetdejting via en dator.
 • Datingindustrin online kommer att fortsätta utvecklas med fler funktioner och förbättras för att anpassas efter varje individuell person.

Startsida